top of page
bresques filtre.jpg
abella festamel.jpg

Què és la Festa de la mel?

Les abelles són una peça fonamental dins dels ecosistemes i de les nostres vides. En els últims anys, la població mundial d'abelles està disminuint de forma alarmant, els pesticides, el canvi climàtic, la pèrdua d'hàbitats, els nous paràsits i plagues com la vespa asiàtica (velutina), tots són els principals causants d'aquesta situació.

 

Amb la Festa de la mel, volem organitzar un esdeveniment divertit i educatiu per a tots els públics on barrejar ciència, tecnologia, gastronomia, art i cultura a favor de la protecció d’aquests insectes.

 

A més, un dels principals objectius és conscienciar sobre el  paper que juguen les abelles en el medi ambient, ja que és fonamental  la seva funció pol·linitzadora, sense pol·linitzadors un terç de la nostra alimentació desapareixeria, i el que és encara més greu, també ho faria part del farratge que alimenta als bestiars que mengem.

 

La Festa de la mel vol donar un paper central a les abelles i en l’educació dels assistents sobre la vital importància d’aquests insectes. És per això que qualsevol activitat, taller o parada estarà lligada d’alguna manera o altre a l’apicultura, la mel o les abelles.

 

Intentant diferenciar-nos de les fires convencionals, basades únicament en la venda de productes.

Que hi haurà?

Si vens, podràs gaudir de tastos i vendes d’una àmplia varietat de mels i productes de mel, xarops, ungüents, sabons, espelmes, etc. tot a base dels productes de les abelles.

A més, podràs participar en els tallers que s'hi porten a terme i veure les exposicions relacionats amb les abelles.

A qui va dirigida?

Bàsicament va dirigida a un públic familiar, ja que les activitats que s'hi desenvolupen son molt bàsiques, però molt desconegudes per una gran majoria.

El nostre objectiu

Donar una visió clara de com viuen les abelles, el seu sistema d’organització com a colònia, els productes que se’n poden extreure i com utilitzar-los pel benefici de la salut, a més de conscienciar sobre la gran importància que tenen en les nostres vides.

 

Weekend Market
bottom of page